10 Aralık 2008 Çarşamba

Her takım guard'ı kadar oynar


Dün akşam Alba Berlin takımına konuk olan Fenerbahçe Ülker, rakibine 72-63 yenildi. Böylece Eurolegue'de son 3 maçını, ligde ise son oynadığı 4 maçın 3'ünü kaybetti, Fenerbahçe. Toplamda 7 maçta 1 galibiyet var.
Kaybettiğimiz maçlarda ortaya çıkan iki tablo var: Birincisi takımdaki yabancı oyuncuların hiçbirinin yeteri kadar katkı verememesi, ikinci ise, guard eksikliğimizin açık açık bağırması. Green'in karşısındaki oyuncuya yeteri kadar savunma yapamaması neticesinde rakip takımın oyun kurucusunun hem sayı atmada hem oyun kurmada serbest kalması, rakipleri bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca Green'in skor anlamında katkı da yapaması her geçen zamanda takımın sadece 3'lük atışlara yönelmesini sağlıyor.
Yedek olarak takımda tutulan Hakan Demirel'in basketbol oynamayı unutması, predziç'ten de devşirme bir oyun kurucu yaratma isteyenin de acele atışlara ve kritik anlarda yapılan top kayıplarına neden olması takımımız için oldukça sıkıntı yaratıyor.
Transfer düşünmeyen yönetim ve Tanjeviç'in sanırım bu durumları tekrar değerlendirmesi gerekiyor. Yoksa Avrupa için çok geç kalınabilir.

Hiç yorum yok: