30 Aralık 2008 Salı

Şampiyonluğu Satmak


"Şampiyonluğu Satmak", bu tanımlamayı Daum Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde devre arasında Nihat'ı satmak isteyen yönetimine söylemişti. Şimdi aynı hataya Fenerbahçe düşüyor. Zor geçen bir ilk yarının ardından, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin Sivas hariç hepsi ile evinde oynamasına rağmen hala 2 puan geride olan Fenerbahçe, ara transfer döneminde ihtiyaçlarını gidermediği gibi, elindekilerinde performanslarını engelleyecek hatalar yapıyor.


Dün yapılan açıklamada ilgilenen oyuncular ile ilgili olarak 3 oyuncunun ismi açıklanmıştı. bunlardan hiçbiri orta göbekte ve solda oynayacak oyuncular değiller. Ayrıca alex'in isyankar açıklamalarına karşın henüz bir adım atılmış değil. Oysa ki FB başarıyı yakalayacaksa bu ancak Alex'in sol ayağına bağlı.


Uzun zamandan beri Brezilya modelini benimseyen Fenerbehçe'nin, hala bu ülke oyuncularının yapısını anlamaması da işin ayrı tarafı. Zamanında Nobre, Aurelio ile yaşanılan sıkıntılar ders olmamış. Ayrıca Beşiktaş'ın sezon sonunda sözleşmesi sona eren Zago ile anlaşmamasının ardından, oyuncunun ortaya koyduğu ikinci yarı performansını hatırlayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.


Son senelerde kaçırılan şampiyonlukların yanına bu sene bir tanesi daha geliyor. Bu yönetimin eseri. Ve resmen şampiyonlukları satıyorlar.

Hiç yorum yok: