22 Aralık 2008 Pazartesi

Dengesizlik


Futbol oyun kuralları içersinde kendini yere atan oyuncu, hakemi aldatmaya yönelik bir eylemde bulunduğundan ve saha içindeki eşit rekabet ortamını haksız yere kendine çevirmeye çalıştığından dolayı cezalandırılıyor. Bu tür hareketlerin öncüsü eskisi Arif Erdem'di. Bu kuralın ligimizde yeni yeni uygulamaya başlanmasından ötürü Arif pek sıkıntı yaşamadı, bu konuda. Oysa Alex her sezon en az 4 sarı kartını bu yüzden alıyor.
Maç maç örnek vermek gerekirse, geçen sene ki Ankaragücü maçında kaleci ile karşı karşıya kaldığı posizyonda çalımı atıyor, kale boşken kendini yere atıyor:Sarı Kart. Bu sene bursa maçı. Alex gidiyor rakibin topla alakası yok. Ama Alex aldatmada bulunmuş. İki maçın ardından izlenen görüntülerde, bu iki posizyonun %100 penaltı olduğu otoritelerce ifade edildi.
Daha da geniş kapsamlı düşünürsek, gs savunma oyuncusu Servet Çetin 2006-2007 senesinde 3 sarı, 1 kırmızı kart; 2007-2008 senesinde 4 sarı kart görmüş. Buna karşılık Alex, 2006-2007 senesinde 6, 2007-2008 senesinde 8 sarı kart görmüş. Alex'in gördüğü kartların yarısına yakını hakemi aldatmacadan kaynaklanmış. Çoğu da haksız yere.
Tüm veriler gösteriyor ki, hakemi aldatmacadan dolayı ligimizde sarı kart uygulaması uygulanıyor. Bu sene ligin ilk yarısındaki maçları düşündüğümüzde; Lincoln-Arda-Baros-Kewell dörtlüsünün bu kuraldan dolayı kaç kart gördüğünü biliyormusunuz?
Adaletli ligmiş.

Hiç yorum yok: