1 Aralık 2008 Pazartesi



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, FB degsindeki Aralık ayı yazısında, eksik kalan ve aksayan bölgelere takviye yapılacağını açıkladı. Peki eksik olan bölgeler neresi? Hangi bölgelerde oyuncu eksiklerimiz var?

Takımın kalecisi sorun,yedeği yok. Piskolojik olarak her maça hazır çıkamayan bir kalecimiz var. Ve onun zorlayacak biri daha yok.

Defansta alternatif olarak kullanılabilecek sadece önder var ki o da teknik direktör tarafından kesik. Böylece sağ bek yok. İki stoperin alternatifi yalnızca Yasin. O da ligin orta sıralarında olan bir takımda bile oynamaz. RC tam hazır değil. Bu yaştan sonra zaten tam hazır olması için uzun zaman gerekiyor. Sağ bekte bir Gökhan var iyi diyebileceğimiz, bir de kesici Lugano. Topu oyuna kim sokar derseniz, Gökhan hariç hiçbiri yapamaz. Takım defansını ilerde de kuramaz. Çünkü göbektekiler ağır. Sırtı dönük rakiplerle oynamayı biliyorlar. Yüz yüze oynayan hızlı adamları durdurmaları çok zor. Bunun gibi bir adam ile daha oynamadık. Tek bir Kayseri'deki Agahowa oynadı. Adam salto kralı oldu. O vakit bu defans adamları ile bu takım, geride alan daraltan bir sistem ile oynayacak. Takımı öne çıkaracak bir oyun anlayışı yada misyonu benimsemeyecek. Takımın defansı Gökhan-Edu-Lugano-RC. Tek yedekte elimizde Wederson var kayde değer.

Orta saha düzenimizde göbekte oynatacağımız iki adamdan birinin defansif, diğerinin hucuma yakın olacağını düşünürsek elimizde bu bölge için:Emre,Deniz, Selçuk, Josico ve Maldonado var. Bunların içersinde hucumcu olabilecek Emreden başkası yok. Savunmada ise en iyisi deniz. Fakat onunda hoca ile takıntısı yüzünden o bölgede şu an josico kullanılıyor. İşin garibi hucumcu olarak Selçuk tercih ediliyor ki, bu işin daha da acı tarafı. Adam 5 metre önündeki adama pas atmaktan aciz.Teknik sıfır. Olması gereken; Emre-Selçuk ikilisi. Tabi bunun içinde Emrenin artık düz koşulardan ziyade, maçlarda koşması. Bu da imkanı var mı? Yok zaten bu adam hep böyle. Sol tarafa gelince tek elimizde Uğur var. Geçen sezonun 0 gol, 2 asistli adamı. İnsan FB gibi takımın sol tarfında oynayıp hiç gol atamıyorsa, onda sorun var demektir. ama yok bu adam sanki takımın yıldızı gibi alternatifsiz bırakılıyor.Buranında tek alternatifi tıpkı hemen arkasındaki mevki gibi Wederson. Sağ tarafta ise, Deived var. Değişik bir kanat oyuncusu. Sıradan bir kanat adamının dışında. Geçen sene çok etkili oldu. Ama alternatifsiz. Yedek adına takımda tutulan Kazım, uyumsuz ve vurdumduymaz. Burak ise bjkda ne oynadı da bizde oynasın. Göbekte oynayan Alex'imiz var. Onun yerine adamımız yok. Tümer vardı oda sakat işte. Kolay kolayda yararlanamayız ondan.

İlerde ise Semih ve Guiza. Total olarak düşündüğümüzde; takımın ideal kadrosu:

volkan demirel-gökhan-edu-lugano-selçuk-emre-uğur-deivid-alex-semih

Yedekler: wederson, josico, guiza

Diğer kadrodaki oyunculardan: maldanado-yasin-can-ali bilgin-burak-ilhan:Bu kadroda oynayamaz.

Hoca tarafından istenmeyen: deniz-Önder

Genç olarak daha olgunlaşmamış:babacan-mert günok-gürhan

İlk 11 de yazdığımız oyunculardan volkan demirel, RC, selçuk, uğur, müzmin sakat emre Bunlar ilk 11 de oynar mı normal bir takımda? Yedeklerde bulunan yabancıların kalitesi bu mu olmalı. İşin sonucunda elimizde Türk oyunculardan: semih ve gökhan

Yabancılardan ise:alex-deivid ve lugano hariç hiçbir oyuncu yok.

5-6 oyuncunun tüm sezonu götürebilmek ne kadar imkanlı?

Gelelim tercih edebileceğimiz oyun şeklline. Ne olursa olsun bu defans oyuncuları ile devam edeceksek ve alex varsa bu takım sadece 4-2-3-1 oynar. Bunun içinde;sol açık almalıydık. aynı zamanda göbeğe ayağı top yapabilen takıma tempo yaptırabilecek bir başka oyuncuya daha ihtiyacımız var. Genele baktığımızda ise takımın toplam 9 oyuncuya ihtiyacı olduğu belirgindir.

As takıma:Kaleci-Sol açık-Ön libero-sol bekYedeğe:Sağ bek-Stoper-Sağ açık-Forvet-forvetbu oyunculardan 4ü yabancı, diğerleri Türk olmalıdır. Türkler için şanslar sonuna kadar zorlanmalıdır. ama ülkemizde halen kağıt üzerinde tek forvetle oynamanın defansfi bir kadro olduğunu zanneden insanların olduğunu hesaba katarak çift forvet çılgınlığına dönecek isek elimizde kalan 6 oyuncudan 2 sininde gönderilip (lugano-edu) yerlerine geriden oyun kurma özelliğe olan, hızlı defans adamlarının yanısıra ortaya 3 tane arap atı kıvamında olan ayrıca top yapmayı bilen adamlar lazımdır.

Transfer yapılırken hangi noktaya olursa olsun, hızlı, güçlü, teknik, takım oyununa bağlı, piskolojij sorunu olmayan oyuncular seçilmelidir.

Benden söylemesi........

Hiç yorum yok: