27 Kasım 2008 Perşembe

Derbi Haftası


Bir derbi haftası daha. İki ezeli rakip Kadıköy'de karşılacaklar. Fenerbahçe için sezona devem ya da tamam deme maçı. Beşiktaş için ise, durum o kadar vahim değil. Onların amaçları da üstlerindeki Trabzonsporu yaklama şansını kullanma.


İki takım arasındaki maçlara baktığımızda esasında iç saha-dış saha avantajı diye bir olgunun olmadığını görüyoruz. Diğer derbilerin aksine, bu iki takım genellikle kendi aralarında deplasmanlarda oynadıkları maçlarda daha başarılı bir performans sergiliyorlar.

Mustafa Denizli'nin klasik derbi anlayışına göre sahaya süreceği takımda, bir as oyuncusunun olmayacağını düşünüyorum. Bu isim Delgado olmaya yakın duruyor. Çünkü Mustafa Denizli, oyuna sonradan müdahele etmek ve etkili değişikler yapmak adına zorluk derecesi yüksek maçlarda bu uygulamaya sık sık başvurur. Gerçi Tello'nun oynayamayacak olması onun bu hamleyi yapmasını engelleyebilir ama.. Aragones'in ise böyle bir sıkıntısı yok, çünkü elindeki oyuncu kadrosu içersinde kaliteli olanların sayısı ilk 11'i doldurmuyor bile. Bir tek Semih'in durumu var, onun adına dezavantaj sayılabilecek.


Form durumlarına göre, Beşiktaş'ın kazanmaya daha yakın olduğu bu maçta, FB tarafarlarının tek güvencesi Rüştü'nün yan toplardaki ve uzaktan şutlardaki zaafları. İddaa oynayacaklar için tipk bir beraberlik maçı gibi gözüküyor. Golsüz bir beraberlik ihtimali en kuvvetli olan sonuç, bana göre. Ama çifte şansı değerlendirmek isteyenler için 2.5 altı Beşiktaş galibiyeti de deneyebilirler.

Hiç yorum yok: