28 Kasım 2008 Cuma

5-6 Nisan 2008






Tarih 5 Nisan 2008.


Maç:Fenerbahçe-Kayserispor


Maçın Hakemi:Hakan Sivriservi


Maçın hakeminin ağır sayılabilecek penaltı kararı ile FB, beraberliği yakalamış ve uzatma dakikalarında bulduğu golle de maçı 2-1 kazanmıştı. Maçtan sonra maçın hakemi oldukça eleştirildi. Genellikle de eleştiriler; penaltı posizyonu ve maç içersinde hakemin takdir haklarını FB lehine kullandığı yönündeydi.


O maçtan sonra bir daha görev alamadı. Doğal olarak ortaya tekrar "temizlikçiler" çıktı. El değmemiş, beyaz sayfalar açmak istiyorlarmış hep bir elden.


Bir gün sonra;

Tarih:6 Nisan 2008

Maç:Gençlerbirliği-Galatasaray

Maçın Hakemi:Kuddusi Müftüoğlu



İlk yarının son dakikasında Erhan ile Sabri'nin Galatasaray ceza sahası içindeki mücadelesinde Erhan yerde kaldı. Kırmızı-siyahlı oyuncular bu pozisyon sonrasında penaltı bekledi, Kuddusi Müftüoğlu devam kararı verdi. Dakika 82, orta sahanın gerisinde olan bir karşı karşıya pozisyonda da ofsayt bayrağı kaldırdı, yan hakem. Maçın sonucunda gs Lincoln'ün son dakika golü ile kazandı.
Bu maçtan sonra başarılı hakemimiz, 5 Turkcell super lig, 4 Bank Asya ligi ve 1 Fortis Türkiye Kupasında düdük çaldı.
Bu hikayeyi neden yazdım?
Son zamanlarda bazı gazetelerde hortalayan "Fenerasyon" terimleri için. İşin garibi, 1 gün önce başka takımın maçının hakemini yerden yere vuran adam, bir gün sonraki kendi takımın maçı ile ilgili yorum bile yapmamış.
İspatı:Sabah Arşiv'de mevcut.

Hiç yorum yok: